gott med stuvningar till skinka, bacon, korv eller köttbullar. Ja mer tips finns nog det passar till
Ingredienser
500 - 750 g grönsaker efter tycke
3 dl vatten
0,5 tsk salt
Stuvning
25 g smör
3 msk vetemjöl
3 dl grönsaksspad
1 dl grädde eller mjölk
salt
nymalt peppar
finhackad persilja
Instruktioner
- Ansa grönsakerna och skär dem i bitar. Koka upp vatten och salt. Lägg i grönsakerna och koka dem nätt och jämnt mjuka.
- Smält under tiden fettet i en kastrull. Rör ner vetemjölet. Späd med grönsaksspadet när grönsakerna är färdigkokta och låt stuvningen koka 3-5 min. Späd mot slutet av tiden med grädde eller mjölk.
- Blanda ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja.
- Låt stuvningen bli riktigt varm. Servera
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nyttigaste Grönsaken!
Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och kl...
Mat i Sydafrika
I Sydafrika kan du finna mat från världens alla hörn, utbudet är mycke...