Stuvade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

gott med stuvningar till skinka, bacon, korv eller köttbullar. Ja mer tips finns nog det passar till

Ingredienser

  • 500 - 750 g grönsaker efter tycke
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • Stuvning
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl grönsaksspad
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • salt
  • nymalt peppar
  • finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Ansa grönsakerna och skär dem i bitar. Koka upp vatten och salt. Lägg i grönsakerna och koka dem nätt och jämnt mjuka.
    2. Smält under tiden fettet i en kastrull. Rör ner vetemjölet. Späd med grönsaksspadet när grönsakerna är färdigkokta och låt stuvningen koka 3-5 min. Späd mot slutet av tiden med grädde eller mjölk.
    3. Blanda ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja.
    4. Låt stuvningen bli riktigt varm. Servera

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nyttigaste Grönsaken!
    Denna härligt gröna, nyttiga grönsak är fylld med antioxidanter och kl...

    Mat i Sydafrika
    I Sydafrika kan du finna mat från världens alla hörn, utbudet är mycke...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben