Stuvade skärbönor med fläsk

Min mamma odlade skärbönor varje sommar ute vid vår sommarstuga. Det var min brors och min uppgift att plocka bönorna som mamma sedan stuvade till kvällsmat, ingen höjdarrätt tyckte vi två bönplockare. Idag 40 år senare uppskattar vi båda två "Stuvade skärbönor med fläsk"

Ingredienser

  • 600-700 g färska skärbönor
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 400 g rimmat eller rökt fläsk
  • Stuvning
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl silad kokspad
  • 1 dl mjölk eller kaffegrädde
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dra bort trådarna på bönorna och dela dem i bitar. Koka upp buljongen och lägg i bönorna. Låt dem sjuda tills de är nästan mjuka. Ta upp och låt rinna av.
    2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med silat kokspad och grädde. Krydda och koka i 5 minuter. Vänd ner bönorna och hetta upp.
    3. Stek fläsket och servera med stuvningen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben