Stuvade skärbönor med fläsk
Min mamma odlade skärbönor varje sommar ute vid vår sommarstuga. Det var min brors och min uppgift att plocka bönorna som mamma sedan stuvade till kvällsmat, ingen höjdarrätt tyckte vi två bönplockare. Idag 40 år senare uppskattar vi båda två "Stuvade skärbönor med fläsk"
Ingredienser
600-700 g färska skärbönor
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
400 g rimmat eller rökt fläsk
Stuvning
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
3 dl silad kokspad
1 dl mjölk eller kaffegrädde
Persilja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Dra bort trådarna på bönorna och dela dem i bitar. Koka upp buljongen och lägg i bönorna. Låt dem sjuda tills de är nästan mjuka. Ta upp och låt rinna av.
- Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med silat kokspad och grädde. Krydda och koka i 5 minuter. Vänd ner bönorna och hetta upp.
- Stek fläsket och servera med stuvningen.
Liknande recept
Kommentarer (0)