Sukyaki med entrecote

Serverar: 6 portioner

Säkert kort

Ingredienser

  • 600 g skivad entrecote
  • 1 litet huvud salladskål
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 200 g färska champinjoner
  • 1/2-1 burk böngroddar
  • 2 msk olja
  • Sås
  • 1 dl japansk eller kinesisk soja
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin eller saké
  • 2 msk Brun Farin
  • Stark orientalisk sås
  • 1 1/2 dl Mörk Sirap
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk Sambal Oelek (stark)
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk senapspulver
  • 3 msk sherry
  • 3 msk soja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och låt den dra medan du förbereder resten. Skölj, skala och strimla grönsakerna.
    2. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wokgryta. Lägg i alla råvarorna och låt dem få färg. Häll såsen i woken och låt allt koka ihop en liten stund. Servera med ris.
    3. Sås: Blanda samman sirap, örtsalt, sambal oelek, peppar och senapspulver. Rör i sherry, soja och vinäger. Pressa ner vitlöken och blanda allt väl. Låt såsen dra i kylskåp i minst två timmar, gärna mer (kan förvaras i en månad).

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Sunbeauty 16 april 2008

    Hej Det låter gott, men hur fick du det till Sukiyaki? Det är ju entrecote man kokar i buljong efter att man doppat det i vispat ägg. :=)

    MrDread 22 januari 2010

    Gissar att hon tänker på Terryaki

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben