Suovasomelett med Västerbottensost

Serverar: 1 portioner

Tid: 15 minuter

God hemma, men godast en vacker vårvinterdag på fjället.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 100 g suovas (saltat rökt ren- eller älgkött)
  • 100 g skivad Västerbottensost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Skiva suovas i 1½-2 mm tunna skivor och bryn dem lätt i smör. Häll över omelettsmeten och lägg på osten.
    2. Stek på låg värme och tryck ner osten i smeten och lyft med gaffeln så smeten kan rinna ner då den börjat sätta sig.
    3. Ägg, mjölk, salt och peppar kan förberedas hemma och tas med ut i en burk med tätslutande lock. Suovas och Västerbottensost kan även skivas hemma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben