Suovasomelett med Västerbottensost
Serverar:
1 portioner
Tid:
15 minuter
God hemma, men godast en vacker vårvinterdag på fjället.
Ingredienser
2 ägg
2 msk mjölk
100 g suovas (saltat rökt ren- eller älgkött)
100 g skivad Västerbottensost
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Skiva suovas i 1½-2 mm tunna skivor och bryn dem lätt i smör. Häll över omelettsmeten och lägg på osten.
Stek på låg värme och tryck ner osten i smeten och lyft med gaffeln så smeten kan rinna ner då den börjat sätta sig.
Ägg, mjölk, salt och peppar kan förberedas hemma och tas med ut i en burk med tätslutande lock. Suovas och Västerbottensost kan även skivas hemma.
Liknande recept
Smördegsinbakad Västerbottensost
4
1
Glöggkokta aprikoser med västerbottensost
4.3
25
3
Strömmingslåda med västerbottensost
4
25 min
4
1
Potatissallad med hyvlad Västerbottensost
4-6
Potatispaj med västerbottensost
4
6
1
Fetaostpaj med Västerbottensost
5
1 h
4-6
Kantarellpaj med Västerbottensost
4.5
8
1
Kycklingfilé lindad i parmaskinka med Västerbottensost och timjan
1
2
1
Dilldoftande knäckebröd med Västerbottensost
5
1 h 25 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!