Superb hallonpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Gjorde om ett recept jag hade sedan tidigare och så smaskigt det blev!

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 100 g kall margarin
  • 100 g mandelmassa
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl ganska stark hallonsaft
  • 3 msk maizena
  • 4 äggulor
  • 2 msk socker
  • Garnering
  • Hallon så det täcker pajen
  • Gelè
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl hallonsaft
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen. Klä en pajform med löstagbar kant, nagga bottnen och ställ in i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, grädda pajen i mitten av ugn 15-20 minuter. Låt kallna.
    2. Blanda i en kastrull grädde, hallonsaft, maizena, äggulor och socker. Sjud under vispning tills krämen tjocknat. Krämen får inte koka då kan den skära sig! Låt krämen svalna något, häll den sedan i pajskalet. Ställ pajen i kylen. Placera sedan hallonen dekorativt på krämen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm hallonsaft i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta ner. Ställ gelèet i kylen så det blir halvstelt, ska ej stelna helt. Bred det över hallonen och låt stå i kylen någon timme innan servering. Mums

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    10-12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben