Superenkel hallonkaka

Den här kakan bakar du på nolltid. Dessutom blir den lite kletig vilket gör att den tar slut lika fort.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl hallon
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned mjöl och kanel. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter, och häll i smeten.
    3. Strö över hallonen och täck kakan med tunna skivor smör hyvlade med osthyvel. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 minuter.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (3)

    alda96 4 juli 2008

    mm låter jättegott denna sparar jag

    suse 5 juli 2008

    Tack! Kanongott, serverade denna med vaniljglass.

    tina85 21 februari 2009

    Kanongott och enkelt! Bjöd på denna på jobbet förut vid fredagsfika. Den blev väldigt uppskattad!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben