Supergod ugnsbakad lax i hummersås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hur gott som helst..

Ingredienser

  • 4 portinsbitar lax
  • 3 msk hummerfond (Touch of Taste)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 2½ dl mellangrädde
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk röd stenbitsrom
  • 1 msk dill, finklippt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200ºC.
    2. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
    3. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
    4. Strö dill och rom över laxen.
    5. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    flabban 21 september 2009

    Supergott. Använde matlagningsgrädde och vatten, ingen créme fraiche. Den kommer jag att laga fler gånger. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    maneten 9 april 2010

    Enkel och snabb att göra och SUPERGOD!!!!!!

    FlairyMary 4 april 2011

    Den här rätten smakade jag första gången gjord på skaldjursfond istället för hummerfond - minst lika gott, om inte snäppet bättre till och med. Gott o smidigt recept!

    matmamma2 8 juli 2011

    Detta har blivit ett av mina favoritrecept! Superenkelt och jättegott! Det går alltid hem när man har gäster. Trots att det är så enkelt känns det som en lyxig maträtt. Perfekt bjudmat alltså. Jag vet inte hur många som har velat ha receptet!

    katarina2235 10 april 2012

    en favorit hos mig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben