Surdegsbröd i bakmaskin

Ett egenpåhittat favoritrecept som bakas på fullkornsprogrammet, vikt 1000g.

Ingredienser

  • 1,5 dl rågsurdeg
  • 3,5 dl vatten
  • 150 g havregryn
  • 400 g vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1,5 tsk torrjäst
  • ev en skvätt vit baksirap
  • Instruktioner

    1. Häll i ingredienserna i bakmaskinen och kör igång på fullkornsprogrammet, vikt 1000 g.
    2. Om du kör med timer så se till att brödet blir klart ca två timmar innan du ska skiva upp det så det hinner sätta sig lite.
    3. Häll först i surdegen och lös upp med ljummet vatten och ev en skvätt vit sirap (mat för surdegen som försvinner under bakningens gång). Häll i havregryn och mjöl ovanpå detta och tillsätt jäst på ena sidan av mjölhögen och saltet på den andra så att mjöl och salt ej kommer i kontakt med surdegen eller varandra.
    4. Ställ in i bakmaskinen och sätt på timern på fullkornsprogrammet, 1000 g.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    chal67 1 april 2011

    Kanonrecept! Ffunkar utmärkt att tillsätta russin om man vill det. Även pumpakärnor o solroskärnor går bra att blanda i. Hade inte vit sirap o provade därför mörk sirap och degen jäste ändå som den skulle.

    jojjeahl 9 februari 2013

    Tror det är ett fel i beskrivningen, "så mjöl och salt inte kommer i kontakt med" ska nog vara jäst och salt inte kommer i kontskt med varann. Rätta mig om jag har fel. Ska prova detta en gång recept engång vid tillfälle!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben