Surdegssub med rökt makrill

Serverar: 4 portioner

Läcker och krämig macka med kombinationen rökt makrill och blåbär, tro det eller ej men gott är det! 415 kcal/portion Purén på soltorkade tomater ger en god, högkoncentrerad tomatsmak, men får du inte tag på det kan du använda vanlig tomatpuré.

Ingredienser

  • 1 surdegsbaguette, 300 g
  • 125 g cream cheese med pepparrot, 12 %
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk soltorkad tomatpuré
  • 2 dl grovriven rättika, 100 g
  • 1½ dl blåbär
  • Ca 50 g rucola
  • 1 snackpaprika, skivad
  • 200 g rökt makrill i bitar
  • Instruktioner

    Klyv baguetten. Rör ihop cream cheese med yoghurt och tomatpuré. Vänd ner rättika och blåbär. Klicka ner blandningen i baguetten och fyll på med rucola, paprika och makrill. Skär i bitar och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben