Svärmors kräftsoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Denna goda soppa är väldigt god, snabb och enkel att tillaga. Detta recept har jag fått av min svärmor Ulla.

Ingredienser

  • 2 grovt rivna morötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • I liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
  • 400 g kräftmjukost
  • Svartpeppar
  • 2 msk dill
  • 1 burk kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Fräs morötterna i smöret. Blanda i mjölet och späd försiktigt med lite vatten i taget. Lägg i fiskbuljongtärningarna. Låt det puttra någon minut.
    2. Lägg i kräftosten och crème fraiche (yoghurt).
    3. När det smält ner så lägg i svartpeppar och dill. (Inget salt – det behövs inte.) Allra sist lägger man i kräftstjärtarna.
    4. Servera med vitlöksbröd och en klick yoghurt eller vitlöksaioli.
    5. (Man kan byta ut kräftor mot räkor och räkost. Det är också gott.)

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4-6
    7
    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Miaria 27 april 2012

    Det här receptet florerar lite överallt, men till saken är att det är väldigt gott o mycke enkelt att göra. Superbra recept. Gott gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben