Svamp- och lökmuffins

Serverar: 6-8 portioner

Svamp i bakverk ger ett speciellt smakäventyr. Våga pröva! Färska, torkade eller konserverade svampsorter. Om du använder konserver, tänk på att de ofta är saltade och att extra salt då kan uteslutas.

Ingredienser

  • 2 msk olja till stekning
  • 3-4 dl hackad svamp
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar
  • 2 dl torkad, friterad lök
  • 2 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    Fräs svampen i oljan och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, havssalt, peppar och friterad lök i en skål. Vispa äggen pösigt i en annan skål och rör sedan försiktigt ner olja, mjölk och svampfräs i äggsmeten. Rör sedan ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben