Svamp- och olivfritters

Serverar: 16 portioner

Vegetariska fritters med mycket gott i sig. Goda att servera tillsammans med ugnsbakade rotfrukter och en krispig sallad. Bra sätt att äta bönor eller kikärter för nybörjare. Passar även som pålägg på smörgåsen!

Ingredienser

  • ½ paket Fullkornsbulgur och Quinoa, Zeta, á 250 g
  • 1 paket kikärter, 350 g
  • 250 g färsk svamp, tärnad
  • 1 gul lök
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ burk urkärnade Kalamata Oliver, á 370 g, hackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad (kan uteslutas)
  • 1 msk chiafrön + 3 msk vatten
  • ½ dl dinkelmjöl
  • Havssalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med vatten och salta. Lägg i grynen och låt koka i 10 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
    2. Stek svamp, lök, chili, timjan och salt i olivolja. Löken ska svettas men inte ta färg. Blanda ihop chiafrön och vatten i en liten skål och låt svälla i 5 minuter. Rör runt ett par gånger.
    3. Mixa ihop gryn och kikärter i en matberedare. Blanda ihop samtliga ingredienser i en stor skål och ställ gärna smeten i kylen i någon timme.
    4. Forma smeten till 16 runda puckar. Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme och stek dina fritters på varje sida i 5 minuter tills ytan är krispig och gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben