Svamp- och paprikakyckling

Serverar: 4 portioner

En god och otroligt snabb kycklinggryta som är laktosfri.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 paprika
  • 200 g färsk svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl havrebaserad matlagningsgrädde, tex. Oatly
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 1 msk balsamvinäger
  • Maizena
  • 1 dl basilika- eller persilja
  • Mjölkfritt margarin till stekning av kycklingen
  • Servering
  • Pasta eller ris
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilén och paprikan i bitar. Ansa och skär svampen i halvor. Skala och hacka vitlöken. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna med matfett ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
    2. Rör ner paprika, grädde, buljong och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter. Red eventuellt med lite maizena utrört i kallt vatten. Strimla och vänd ner basilika eller persilja.
    3. Servera kycklingen med ris eller pasta och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben