Svamp- och purjolökspaj

Serverar: 4-6 portioner

Perfekt för dig som varit ute i svampskogen. Annars går svamp från grönsaksdisken också bra!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella lätt (eller 100 g margarin)
  • Fyllning
  • 1 liter färsk svamp
  • 2-3 purjolökar
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2-3 dl riven lagrad ost, t ex Präst
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär svampen i bitar och purjolöken i skivor. Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min. Lägg i purjolöken och låt den fräsa några min. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde.
    3. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i svamp, purjolök och ost blandat i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben