Svamp- och zucchinipaj

Serverar: 6 portioner

En paj med kantareller eller annan svamp som passar på buffén eller som ensamrätt

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 300 g kantareller, champinjoner eller annan svamp
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 zucchini
  • 1 ½ dl riven prästost
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 °
    2. Hacka ihop grahamsmjöl, vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Kavla ut och lägg i en form, 23 centimeter i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 10 minuter.
    4. Rensa, dela och fräs svamp och hackad lök i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och lägg i pajskalet.
    5. Skiva zucchinin och stek i smör. Lägg ovanpå svampen och strö på ost.
    6. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och timjan och häll i pajskalet. Grädda i cirka 30 minuter tills äggstanningen stelnat.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben