Svampfylld gurka med grillad tomat

Serverar: 2-4 portioner

Servera den fyllda gurkan som en vegetarisk varmrätt eller som ett gott tillbehör på buffé eller till grill.

Ingredienser

  • 1 liten slanggurka
  • ca 100 g champinjoner
  • 75 g mjuk lättost
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Basilikablad, strimlade
  • ½ dl matvete eller fullkornsris
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250°.
    2. Skär av ändarna på gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnhuset. Lägg den i en ugnsform.
    3. Skiva svampen och blanda den med lättost. Krydda med salt, svartpeppar och basilika.
    4. Gratinera ca 10 minuter tills osten fått färg och servera med kokt matvete eller ris eller som tillbehör på buffén och grill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben