Svampfylld ostfranska

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott till en kall öl på lördagskvällen tex.

Ingredienser

  • 4 ostfrallor (färdigköpta eller från eget bak)
  • 4 msk olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2-3 schalottenlök, finhackad
  • 350 g blandad svamp, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk torr sherry
  • 1 msk timjan, hackad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skär toppen av frallorna och gröp ur innehållet. Pensla med 3 msk av oljan och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills brödet är ljusbrunt och krispigt. Under tiden: Värm resten av oljan i en panna. Lägg i löken, pressa över vitlök och stek i panna i 3–4 minuter tills löken är gyllenbrun och blank. Lägg i svampen och stek i medelvärme i cirka 5 minuter. Tillsätt senap, sherry, timjan och grädde. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen puttra i pannan i ytterligare 5 minuter tills blandningen har kokat in. Häll svampblandningen över de stekta frallorna, garnera med timjan och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben