Svampfylld skocka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Svamp och skocka. Gott!

Ingredienser

  • 4 kronärtskockor
  • 5-7 dl svamp
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl svampbuljong(tärning)
  • Salt
  • Smör
  • Vitpeppar
  • en skvätt vitt vin
  • Ca 50 g grovriven Västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Beräkna en skocka per person. Bryt av stjälken, då får du med trådarna och botten blir mjällare. Koka upp så mycket vatten i en kastrull att skockorna får gott med plats. Salta lätt och sjud skockorna under lock. När de ytterst bladen lossnar lätt är skockorna färdiga. Beräkna 40-45 min, låt skockorna rinna av. Ta sedan bort skägget och de yttersta bladen.
    3. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs den sedan i smör i en kastrull tills vätskan kokat in. Pudra över mjölet och späd med grädde och buljong. Låt koka i ca15 min, under ständig omrörning. Krydda med salt , vitpeppar och vinet. Ställ skockorna i en ugnsfast smord form. Lägg i stuvningen och strö över osten. Gratinera i ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben