Svampfyllda kalvjärpar

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Dessa järpar görs på kalvfärs men man kan lika väl använda lamm eller nöt. Ett viktväktarrecept från en gammal Hemmets Journal.

Ingredienser

  • 360 g kalvfärs, 10 %
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 riven morot
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g champinjoner (eller annan svamp)
  • 1 msk kesella 10 %
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 dl kalvbuljong
  • 1 msk maizena
  • Ev salt
  • Ev peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda kalvfärs, mjölk, morot, ägg, salt och peppar. Blandningen ska vara ganska fast. Platta ut den och skär den i 8 bitar.
    2. Hacka svampen grovt och blanda med kesellan.
    3. Fördela svampen på färsbitarna och rulla ihop till järpar. Hetta upp margarinet i en fettsnål stekpanna och stek järparna.
    4. Vispa ur stekpannan med buljong, tillsätt maizena och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera med kokt broccoli och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben