Svampgratinerad färsbiff

Serverar: 4-6 portioner

Oj oj oj, så gott detta var!!!!

Ingredienser

  • 4 hg nötfärs
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • Stuvning
  • 1 burk valfri svamp el ca 500 g färsk svamp
  • 2 msk margarin
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk eller gräddmjölk
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Tillsätt färs, salt, peppar och ägg. Forma till ca 8 biffar som steks ca 5 min på var sida. Lägg dem på smort ungsfat.
    2. Fräs svampen i margarin tills det "knäpper" i den. Strö över mjölet och späd med vätskan. Koka ca 5 min. Salta.
    3. Häll stuvningen över biffarna och gratinera i mitten av ugnen i 225 grader ca 10-15 min. Servera med brysselkål och stekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 3 februari 2010

    Oj vilket gott sätt att servera köttfärsbiffar på. Tog färska champinjoner eftersom jag tycker det är godast. Hade potatisklyftor till. Toppbetyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben