Svampgratinerad fisk

Serverar: 8 portioner

Tid: 42 minuter

En lättlagad rätt som går bra att dubblera. Perfekt bjudmat.

Ingredienser

  • smör eller olja till formen
  • 2 paket fryst torsk eller sej (totalt 800g)
  • salt
  • peppar
  • 5-8 tomater, skivade
  • 2 burkar champinjonsoppa
  • 2 burkar crème fraiche
  • 1 paket djupfryst dill
  • riven ost
  • Instruktioner

    Smörj en långpanna, skär fiskblocken i bitar och fördela dem över botten. Salta och peppra fisken. Lägg tomaterna över. Blanda champinjonsoppan med créme fraiche och djupfryst dill och bred ut detta över fisken. Sätt in formen i ugnen i 225 grader. Ta ut efter 15 min och strö över osten och gratinera ytterligare ca 10 min eller tills osten fått fin färg. Servera med potatis eller ris och en sallad.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben