Svampgratinerad fläskfile

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Det är bara så gott, gör den ganska ofta

Ingredienser

  • 500g fläskfile
  • 2 msk smör
  • 200 g champinjoner
  • 3 msk mjöl
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Stek fläskfile i smör,salta och peppra. Efterstek under lock i 15-20 min. Skiva filén och lägg den på ett ugnsfast form. Fräs skivad svamp i smör och strö på med vetemjöl,späd med grädde och sjud i 5 min Smaka av med salt. Bred stuvningen över filén och gratinera ca 20 min i 225 grader. Servera med kokt potatis eller en potatisgratäng och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lisbethv 22 november 2008

    Gott rena fina smaker. Fläskfile och kantareller är en mycket god kombination.Lagar det ofta då det går att göra det helt färdigt (förutom gratineringen) så man slipper stå vid spisen när man får gäster.

    Annkicka76 25 september 2009

    vi provade med trattkantareller, blev oxå mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben