Svampgratinerade palsternackor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den som inte vill äta vegetariskt kompletterar med något kallt kött till.

Ingredienser

  • 500 g palsternackor
  • Vatten
  • Salt
  • 1 pkt bladspenat, ca 250 g
  • Stuvning
  • 200 g hackade förvällda kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk salt
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader
    2. Skala, skiva och förväll palsternackorna i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av.
    3. Lägg den tinade urkramade spenaten i en ugnssäker form. Täck med palsternackorna.
    4. Fräs svampen tills det " knäpper " i den. Strö över mjölet, rör om och späd med vätskan. Sjud i minst 10 minuter. Smaka av med lite salt.
    5. Häll stuvningen över palsternackorna. Strö på ost och gratinera ca 15 minuter. Sallad är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben