Potatiskaka med palsternacka och morötter

Serverar: 6 portioner

Nu när dom svenska rotfrukterna är som bäst passar det med en potatiskaka med palsternacka och morötter

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Skala potatis, morötter och palsternacka och riv grovt. Blanda med salt och peppar.
    3. Krama ur vätskan som bildats och häll i en stekpanna med matfett. Packa till med stekspade och stek till vacker färg på båda sidorna.
    4. Stek klart i ugn, 200 grader, cirka 15 minuter. Skär i snibbar och servera till kött.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AnnieValt 15 augusti 2011

    Roligt sätt att servera rotsaker på.Och gott. Jag stekte inte en hel kaka, utan små plättar. Hade även i en del hackad persilja.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben