Svampmuffins med västerbottensost och timjan

Serverar: 12 portioner

Matiga och smakrika muffins. Perfekt att servera till en soppa, som ett lyxigt mellanmål eller frukost.

Ingredienser

  • 5 dl dinkelmjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl mjölk, 3%
  • 200 g valfri svamp
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 kruka timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa äggen i en annan skål. Smält smöret och rör ner det tillsammans med mjölken i äggblandningen.
    3. Ansa och skär eventuellt svampen i bitar. Fräs svampen i lite smör och tillsätt den, riven västerbottensost och hackad timjan i äggsmeten. Rör om ordentligt. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
    4. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben