Svamppasta

Serverar: 3-4 portioner

Underbar rätt med olika sorters svamp eller en. Skogen har mycket att bjuda på.

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 300 g svamp, t ex ostronskivling eller champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • Finrivet skal från 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 påse ruccola (80 g)
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll av i durkslag.
    2. Skär svampen i bitar, stek i olja 5–10 min. Tillsätt citronskal och fräs under omrörning 1–2 min. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda ner i pastan, pressa i vitlök och låt allt bli genomvarmt.
    4. Ta pannan från värmen, vänd ner ruccola. Salta och peppra lite extra vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben