Svamppasta

Serverar: 4 portioner

Höstens juveler i sällskap med pasta med doft och smak av höst i hela köket.

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl blandad färsk svamp
  • Arla smör
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 2½ dl Kelda mellangrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl grovhackad persilja
  • 1 dl riven ost, t.ex. Kvibille Präst
  • Instruktioner

    1. Koka pastan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär ev svampen i bitar.
    2. Fräs den gula löken med svampen i smör i en stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt vitlök och vin. Låt vinet koka in. Häll på grädden.
    3. Smaksätt med salt och peppar. Koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt persilja. Blanda såsen med pastan. Strö över riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    NicolinaZ 7 september 2010

    Det här är ju Arlas recept rakt av direkt från MK:s första sida????

    continue1 21 april 2012

    Saknar den krämiga smaken. Kändes lite \"torr\"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben