Svampshot med parmesan- och rosmarinflarn

Serverar: 6 portioner

Krämig shot med knaprigt och smakrikt flarn blir en enkel men lyxig förrätt eller tilltugg på festen.

Ingredienser

  • 1 klick smör
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 100 g ostronskivling, hackad
  • 100 g champinjon, hackad
  • ½ dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 msk soja, ljus
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesan- och rosmarinflarn
  • 4 skivor mjukt tunnbröd
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • Instruktioner

    1. Börja med flarnen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär 2 cm breda remsor av tunnbrödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med olivolja och strö över riven parmesanost och hackad rosmarin. Baka i ugnen i ca 10 minuter.
    2. Smält smöret i en kastrull och fräs den hackade löken tills den mjuknar. Tillsätt hackad svamp och låt den fräsa med i några minuter, häll sedan över vinet och låt det koka in. Slå över buljong, soja, mjölk och grädde och koka i ca 15-20 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
    3. Servera soppan i glas, som små shots, tillsammans med parmesan- och rosmarinflarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben