Svampsoppa med ost- och potatiscreme

Serverar: 6-8 portioner

Svampsoppa med ost- och potatiscreme

Ingredienser

  • 1 l svamp, t ex champinjoner
  • 3 schalottenlökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 timjankvist
  • 2 msk smör
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 1/2 dl rött portvin
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Kräm
  • 2-3 mandelpotatisar
  • 1 dl mjölk
  • 50 g riven Svecia
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka schalottenlök och vitlöksklyftor. Fräs svamp, lök och timjan i smör i en kastrull. Tillsätt buljong, vin och vatten, låt koka på svag värme i cirka 20 minuter.
    2. Tillsätt grädden. Låt koka ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med balsamvinäger samt salt och svartpeppar.
    3. Skala och koka mandelpotatisen. Låt den ånga av. Koka upp mjölken. Mosa potatisen och blanda den med mjölken. Rör ner osten och rör tills krämen blir helt slät. Smaka av med salt, peppar och gräslök.
    4. Mixa soppan skummig. Lägg lite kräm i glas eller koppar och fyll på med soppa. Servera varm.

    Liknande recept

    5
    10 min
    15-20
    2
    5
    45 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben