Svampstuvning

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna läckra svamprätt har smaksatts med sur grädde. Receptet torde vara av ryskt ursprung.

Ingredienser

  • 1 dryg l färsk el 4 dl saltad svamp
  • 1 lök
  • 1 msk smör
  • 100 g rökt fläsk i tärningar
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl sur grädde el gräddfil
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    Rensa den färska svampen (och förväll den om så behövs) el. blötlägg den salta svampen. Finhacka svampen och löken. Bryn fläsktärningarna med smör i en stekpanna. Tillsätt svamparna och löken. Koka tills svampsaften har avdunstat och svamparna har fått lite färg. Tillsätt vetemjölet. Blanda väl. Mjölet får koka upp men ej brynas. Tillsätt mjölken och koka sakta 10 min. Tillsätt den sura grädden eller gräddfilen. Smaksätt med vitpeppar. Smaka av med salt. Serveras med potatis och mörkt bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben