Svarta bönpannkakor med kokosgrädde och chokladsirap

Serverar: 10 portioner

Det går utmärkt att göra pannkakor av bönor istället för mjöl. Supergoda och speciellt med kokosgrädde och chokladsirap till. Mums! Glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

  • 2½ dl färdigkokta svarta bönor
  • ½ dl mandelmjöl eller havremjöl
  • 2 ägg
  • 1 banan
  • 4 torkade dadlar
  • 2 msk kakao
  • 1/3 tsk salt
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör eller kokosolja till stekning
  • Kokosgrädde
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • Chokladsirap
  • 1 dl lönnsirap
  • 1-2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Kokosgrädde:
    2. Dag 1: Ställ kokosmjölksburken i kylen över natten.
    3. Dag 2: Skeda ur den feta delen ur kokosmjölken. Det vattniga som blir kvar kan du använda i en smoothie. Vispa kokosmjölken fluffig med en elvisp. Ställ kallt tills den ska serveras.
    4. Chokladsirap: Blanda lönnsirap med kakao till en slät sirap och låt stå till serveringen.
    5. Pannkakor: Skölj bönorna och mixa dem till en grov smet i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en tjock smet. Låt smeten stå och svälla i 10 minuter.
    6. Smält lite smör eller kokosolja i en stekpanna på låg värme. Skeda 1-2 msk smet per pannkaka. Stek några minuter på var sida.
    7. Servera pannkakorna med kokosgrädden och chokladsirapen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben