Svartrötter med parmaskinka och örtolja

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Skala svartrötterna precis innan tillagning eftersom de mörknar snabbt i kontakt med luft.

Ingredienser

  • 1 citron
  • 500 g svartrötter
  • ½ kruka timjan
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 10 skivor parmaskinka
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och riv skalet från citronen. Spar skalet i en skål.
    2. Skala svartrötter och skär dem i 3-4 cm stora bitar. Lägg svartrötterna i en kastrull och pressa i saften från citronen. Tillsätt vatten så att det täcker svartrötterna och koka i 25 minuter (tills de är mjuka).
    3. Finhacka timjan och blanda med olivolja, vinäger, 2 krm salt och ½ krm svartpeppar i en bunke. Skär parmaskinka i smala skivor.
    4. Blanda svartrötterna i örtoljan och rulla sedan in dem i parmaskinkan. Strö över citronskalet och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben