Svartvinbärssorbet utan glassmaskin

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 4 timmar

En härligt smakrik sorbet som görs i två steg

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3 dl svarta vinbär (gärna frysta)
  • 2 äggvitor
  • 1 msk socker
  • ev bär och svartvinbärsblad till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka socker och vatten till en simmig lag cirka 5 minuter. Mosa bären i matberedare. Blanda moset och sockerlagen. Ställ in i frysen ca 1 1/2 timme.
    2. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner 1 msk socker och blanda i det halvfrusna bärmoset. Kör med elvisp eller stavmixer.
    3. Frys i minst 2 timmar till. Kör med mixer då och då för att få en smidig sorbet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben