Svensk laxtårta

Serverar: 10 portioner

Klassiskt goda smaker på en smörgåstårta, men fräschare eftersom här används kesella.

Ingredienser

  • 2 små limpor oskivad kavring
  • 400 g varmrökt lax
  • 5 dl kesella 10%
  • 1 knippa dill
  • 2 msk svensk senap
  • Saft av 1 citron
  • 400 g skalade räkor
  • 2 dl finhackad purjolök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 200 g philadelphiaost
  • 500 g kallrökt skivad lax
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Exempelvis, kokta ägg, räkor, rom, dill, citron
  • Instruktioner

    1. Skär kavringen på längden som när man delar en tårtbotten. Det ska bli 4 långsmala skivor per limpa. Lägg ihop 2 skivor till en kvadrat.
    2. Mosa den varmrökta laxen lite lätt i en bunke. Blanda med kesella, hackad dill, senap, citronsaft och 1 krm peppar. Bred hälften av laxröran som ett första lager på bröden. Lägg på ett lager bröd.
    3. Hacka räkorna. Blanda med purjolöken, majonnäs och yoghurt. Salta och peppra. bred räkröran på bröden och lägg på det tredje lagret bröd. bred på resten av laxröran och lägg på de sista 2 bröden.
    4. Bred färskost över hela tårtan så att du kan "klistra" fast den kallrökta laxen. Lägg skivorna lite omlott runt hela tårtan. Garnera exempelvis med kokta ägghalvor, stenbitsrom, dill och citron.

    Liknande recept

    4 h 30 min
    2-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben