Svensk moussaka

Serverar: 3-4 portioner

Allt i ett gratäng!

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • Salt
  • Flytande margarin
  • Sås
  • 2 gula lökar
  • 400 g köttfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomtapuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 köttbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Basilika
  • Riven ost
  • Instruktioner

    * Ugn 225 grader. Smörj en form. * Skala och hacka löken. Bryn den med köttfärsen. * Tillsätt tomatkross, tomatpuré, vitlök, buljong och kryddor. Koka samman. * Skiva potatisen och lägg i formen, pensla med margarin och salta. In i ugn 30min tills potatisen nästan är klar. * Bred över färsen och strö över riven ost. * Gratinera i ugn ca 15min.

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49
    4.5
    1 h 10 min
    6
    4
    4.6
    45 min
    4-5
    13

    Kommentarer (3)

    bjuranna 31 mars 2009

    Överraskande god. Är ursprungligen ett viktväktarrecept, men då med 10 potatisar och 300g köttfärs (10%). Totalt i originalreceptet är det 3 tsk margarin (1 tsk till formen, 1 tsk till potatiser och 1 tsk till köttfärssåsen). Det blir 6 points/portion.

    piraberg 4 april 2009

    En jättegod recept.

    alftotte 3 maj 2010

    Supergott och enkelt att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben