Sweet chilibakad laxfilé

Serverar: 4 portioner

Ugnsbakad lax som serveras med en krämig sås till couscous.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé à 150 g
  • 1 tsk salt
  • ½ dl sweet chilisås
  • Sås
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 2 msk sweet chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Couscous
  • 4 portioner couscous
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk citron, pressad saft
  • ½ gurka
  • ½ dl dill
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Salta fisken och lägg den i en smord ugnssäker form. Pensla över sweet chilisås. Baka fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
    3. Blanda créme fraiche, citronsaft och sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.
    4. Tilläga couscous enligt förpackningens anvisningar. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. Blanda ner urkärnad och tärnad gurka och hackad dill i couscoussalladen vid serveringen.
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (1)

    ulle79 13 maj 2009

    snabbt, enkelt o jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben