Sylt på vita vinbär

Tid: 30 minuter

Det är enkelt att göra sylt, även på vinbär. Mycket god på gröt t.ex. De vita bären är bra för de som är allergiska mot färg. Vissa människor kan inte äta bär med färg.

Ingredienser

  • 1 l bär
  • 1 dl vatten
  • 6 dl socker
  • Ev lite askorbinsyra (c-vitamin)
  • Instruktioner

    1. Koka bären med socker och lite vatten, ca15- 20 minuter. Rör då och då under tiden i grytan. Om det blir för tjockt, ha i lite mer vatten. Smaka av med mera socker om du vill ha sötare sylt. Ju längre tid du kokar dess segare sylt. Ibland kan det vara godare. Pröva gärna själv. Tillsätt eventuellt lite askorbinsyra (c-vitamin) efter kokningen, eftersom c-vitamin kokas delvis bort under tillredningen. Läs på förpackningen (finns på affären) Sylten blir ändå lite rosafärgad, fast bären är vita.
    2. Om du gör många burkar kan du röra ned natriumbensonat som konserveringsmedel. Jag brukar bara göra en burk i taget. Har bären infrysta i "lagom" stora plastpåsar, för ett kok. Om du har lingon kan du blanda med lingon. Då får du en naturlig konservering. Lingon innehåller ett eget bensonatsyra. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben