Syltade kantareller

Ingredienser

  • 2 liter rensad kantareller
  • vatten
  • 2 tsk salt/liter vatten
  • 1 1/2 dl ättikssprit 12%
  • 3 dl svampspad
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 2 tsk gula senapskorn
  • 2 bitar muskotblomma
  • 1 bit torkad ingefära
  • 1 bit kanel
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 liten rödlök i skivor
  • Instruktioner

    Skölj kantarellerna och lägg dem i en kastrull. Häll på så mycket vatten att det täcker, salta och koka i 10 min. Sila av spadet och spara 3 dl. Blanda samman lagen. Koka upp den, lägg i svampen och koka 1 timme. Lägg kantarellerna med sin lag på väl rengjorda burkar. Lagen ska täcka svampen. Sätt på lock genast och låt svampen svalna. Förvara svalt och mörkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Miltons7a 3 september 2010

    Syltade katareller suveränt gott till leverpastej smörgås och inte så dumt heller till kokta ägg istället för kaviar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben