Syltade kantareller

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Lag
  • 1½ dl ättiksprit
  • 3 dl svampspad
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 2 tsk gula senapskorn
  • 2 bitar muskotblomma
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 bit kanel
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 liten rödlök i skivor
  • Förvällning
  • 2 liter trattkantareller
  • vatten som täcker svampen
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • Instruktioner

    Skölj kantarellerna och lägg dem i en kastrull. Mät upp och häll på så mycket vatten att det täcker svampen. Tillsätt salt och koka cirka tio minuter. Sila av spadet, men spara tre deciliter till lagen. Blanda samman ingredienserna till lagen. Koka upp den. Lägg i kantarellerna och låt koka cirka 45 minuter. Lägg svampen med lag på väl rengjorda burkar. Se till att lagen täcker svampen. Sätt på lock och förvara burkarna svalt. Syltade kantareller är en läckerhet till fågel och vilt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben