Syltrutor med kokostäcke

Man kan aldrig få nog av en god långpannekaka!

Ingredienser

  • Mördeg
  • ½ dl socker
  • 200 smör
  • 5 dl mjöl
  • Fyllning
  • 1 dl röd sylt eller gelé
  • Kokossmet
  • 5 äggvitor
  • 2 ½ dl socker
  • 5 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175+200 grader Arbeta snabbt ihop till mördegen. Platta eller kavla ut den på smord eller bakpappersklädd plåt till en kaka, 30x30 cm.
    2. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter. Kakan ska bli nästan genomgräddad.
    3. Blanda ingredienserna till kokossmeten i en kastrull. Sjud smeten under omrörning tills den blir tjock. OBS! Den får inte koka. Ta kastrullen från värmen.
    4. Bred sylt eller svartvinbärsgelé på den varma mördegen.
    5. Bred kokossmeten ovanpå och grädda färdig i 200 grader ca 7 minuter, tills täcket fått fin färg.
    6. Skär kakan i rutor medan den är varm. Låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    25-35
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben