Syrlig bönsallad

Serverar: 6 portioner

Gott till lamm.

Ingredienser

  • 200 g skärbönor
  • 150 g sockrärter
  • 250 g frysta små ärtor
  • 250 g frysta haricots verts
  • Lökvinägrett
  • 1 rödlök
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • Instruktioner

    koka skärbönor och sockerärter hastigt i lättsaltat vatten, de ska ha kvar ett tydligt, krispigt tuggmotstånd. skölj de frysta ärterna och haricots verten i hett vatten. LÖKVINÄGRETT: skala och finhacka rödlöken. skrubba citronen i varmt vatten, finriv skalet, pressa juicen och blanda med löken. salta och peppra. låt stå 10 minuter. vispa i rapsoljan. ringla vinägretten över bönorna vid servering.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben