Tabbouleh

Serverar: 8-10 portioner

Tabbouleh har sina rötter i Nordafrika

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 kg tomater
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl finhackad persilja
  • ½ dl finhackad mynta
  • 500 g couscous
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och finhacka paprikorna. Skala och finhacka löken. Skölj och skär tormterna i små tärningar.
    2. Blanda citronjuicen med olja, persilja och mynta. Häll över couscousgrynen (ska inte kokas). Rör ner hacket och låt stå allt ett par timmar. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben