Tabbouleh (bulgursallad)

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart fräsch och mättande sallad som är jättegod att servera ihop med grillad fisk eller kött och gärna en yoghurtsås. Passar givetvis också bra på en buffé.

Ingredienser

  • 3 dl bulgurvete
  • Ett rejält knippe med bladpersilja
  • ½ finhackad purjolök eller rödlök
  • ca 15 färska myntablad
  • ½ gurka i små tärningar
  • 3 hackade tomater eller en halv ask cocktailtomater
  • 3 msk pressad citron
  • Ca 4 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurvetet enligt instruktionerna på förpackningen. Förbered grönsakerna och örterna. Häll sedan bort det vatten som bulgurvetet inte har sugit upp. ”Vrid” gärna ur kornen med händerna, då blir de lagom blöta.
    2. Blanda pressad citron och olivolja med bulgurvetet och låt det svalna (minst en kvart).
    3. Skala bort det gröna på gurkan och hacka den i små täningar. Finhacka löken och hacka bladpersiljan och myntan grovt. Rör sedan ner lök, gurka, persilja och mynta. Garnera salladen med hackade tomater och bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben