Tacogratäng med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

15 min + 15 min i ugn. Texmexmat i alla dess former är alltid populärt och här är den i form av gratäng med många goda ingredienser. Gratängen passar lika bra som vardagsrätt som på fredagen när du önskar dig något gott som ändå går snabbt att laga till.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 påse tacokryddmix (ca 40 g)
  • 1 burk ananasringar (225 g)
  • 3 tomater
  • 1 påse nachips (200 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1/2 tub naturell mjukost (à 275 g)
  • 1 burk tacosås (230 g)
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost
  • Tillbehör
  • Lätt creme fraiche
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smöret ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.
    2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.
    3. Gratinera mitt i ugnen 10-15 min tills osten fått fin färg.
    4. Servera gratängen med en klick lätt creme fraiche och en sallad av isbergssallad, gurka, majs och rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben