Tacosallad med pasta

Serverar: 6 portioner

Tacokryddad nötfärs vänds med pasta, tomater, oliver, ost och salsa. Passar bra på buffébordet.

Ingredienser

  • 450 g pasta, t ex spiraler
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk majsolja
  • 35 g tacokrydda
  • 2 tomater, stora
  • 1 purjolök, liten
  • 1 l grönsallad
  • 1 avokado
  • 2½ dl tacoost, riven
  • 100 g svarta oliver, urkärnade
  • 3½ dl mexikansk salsa
  • 1 dl tortillachips
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt paketets anvisningar och låt den rinna av. Bryn färsen i olja i en stor stekpanna cirka åtta minuter. Smula och rör om under tiden tills den är väl brynt.
    2. Tillsätt 2 dl vatten och tacokryddan. Koka upp, sänk till medelvärme och låt sjuda cirka sex minuter, rör om då och då. Låt svalna något.
    3. Tärna tomaterna, ansa och finhacka purjolöken. Riv salladsbladen i lagom stora munsbitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar.
    4. Blanda pastan med färsen, osten, tomaterna, oliverna och purjolöken i en stor skål och rör runt försiktigt. Vänd ner salsan.
    5. Lägg grönsalladen på ett fat eller i en stor skål och lägg upp tacosalladen ovanpå. Strö över avokado och lätt krossade tortillachips. Servera.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben