Ett litet komponerande i köket som blev riktigt bra. Passar nog även utmärkt till kött och kyckling. Vi åt den till tacos och godare tacosås har jag nog aldrig ätit.
Ingredienser
1 röd lök
3 klyftor vitlök
1 gul lök
3 msk sambal oelek
1 burk krossade tomater
1-2 krm pirripirrisås (finns på willys, annars funkar några krossade pirripirri)
1 krm tabasco
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk peppar
Instruktioner
Hacka lökarna och blanda med pressad vitlök och sambal olek.
Blanda i kryddorna (tänk på att anpassa efter smak, detta recept blir ganska starkt, lite smak försvinner när tomaterna blandas i så gör det lite starkare än du vill ha det).
Rör ner nästan hela burken krossade tomater och sluta när du uppnått önskad konsistens.
Starkare? Krydda på i efterhand
Mildare? Tag mindre kryddor eller mer lök och mer krossade tomater.