Tacosalsa (stark)

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Ett litet komponerande i köket som blev riktigt bra. Passar nog även utmärkt till kött och kyckling. Vi åt den till tacos och godare tacosås har jag nog aldrig ätit.

Ingredienser

  • 1 röd lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 3 msk sambal oelek
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 krm pirripirrisås (finns på willys, annars funkar några krossade pirripirri)
  • 1 krm tabasco
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lökarna och blanda med pressad vitlök och sambal olek. Blanda i kryddorna (tänk på att anpassa efter smak, detta recept blir ganska starkt, lite smak försvinner när tomaterna blandas i så gör det lite starkare än du vill ha det). Rör ner nästan hela burken krossade tomater och sluta när du uppnått önskad konsistens.
    2. Starkare? Krydda på i efterhand Mildare? Tag mindre kryddor eller mer lök och mer krossade tomater.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben