Tagliatelle med ricotta och pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Klart på en kvart - krämig tagliatelle med ricotta, varma pinjenötter och strimlad basilika. Från Allers nr 29/09.

Ingredienser

  • 4 portioner färsk tagliatelle
  • 1 kruka basilika
  • 4 msk pinjenötter
  • 1 msk smör
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl ricotta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 msk färskriven parmesan
  • Instruktioner

    1. Koka pastan al dente i saltat vatten 2-3 minuter. Häll av nästan allt vatten.
    2. Grovhacka basilikan. Stek pinjenötterna i smör och olja tills de har fått en gyllene färg. Tillsätt dem i pastagrytan och rör om. Klicka i ricottan, strö över basilikan och rör om igen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
    3. Lägg upp pastan och strö över parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben