Tagliatelle med rökt lax och sparris

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Denna rätt har 11 propointsvärde om man är viktväktare

Ingredienser

  • 100 g färskost max 15 %
  • 200 g rökt lax
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 msk hackad dill
  • 400 g sparris
  • 300 g pasta tex tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Strimla laxen. Lägg ost, 75 g lax, vin och citronsaft i en matberedare eller mixer. Finfördela tills blandningen är krämig. Lägg över i en kastrull och värm försiktigt, låt det inte koka. Smaksätt med salt och peppar. Blanda i dill och resten av laxen.
    2. Ansa och skär sparris i 5 cm bitar, koka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt sparrisen rinna av. Koka pastan, låt den rinna av och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt sås och sparris, blanda försiktigt. Garnera med dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben