Tagliatelle med rökt lax och sparris

Serverar: 4 portioner

Ett recept från Viktväktarna som passar alla. Otroligt gott.

Ingredienser

  • 110 g mager färskost, max 10%
  • 175 g rökt lax
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 msk hackad dill
  • 225 g tagliatelle
  • 350 g färsk sparris, ansad och skuren i 5 cm långa bitar
  • salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Färska dillvippor
  • Instruktioner

    1. Mixa färskosten, 60g av laxen, vinet och den pressade citronen i en mixer tills allt är slätt (gryta och stavmixer funkar ypperligt!). Lägg över allt i en kastrull och värm försiktigt, såsen får inte koka. Salta, peppra och rör ner den hackade dillen och resten av laxen i bitar. Koka pastan. Låt rinna av ordentligt och lägg tillbaka i kastrullen. Koka under tiden sparrisen i lättsaltat vatten i 5 minuter tills den mjuknat. Häll av vattnet.
    2. Blanda försiktigt ner såsen och sparrisen i pastan. Lägg upp pastan på fyra varma tallrikar och garnera med dillvippa. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben