Tagliatelle med svamp och rökt lax

Serverar: 4 portioner

Den här rätten kan vara en lättare huvudrätt med sallad och bröd och en läcker entré för den som har stora ambitioner.

Ingredienser

  • 300 g vit eller grön tagliatelle
  • 200 g färska champinjoner
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 msk citronsaft
  • 4 skivor färskrökt lax 350g
  • finklippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet 2. Torka av champinjonerna och skär dem i kvartar. Bryn matfettet ien stekpanna lägg i svampen och fräs den över kraftig värme så att den blir lite frasig och får färg. Det hela ska gå på 1 min. Krydda med salt och svartpeppar. 3. Låt pastan rinna av snabbt i ett durkslag och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt olivolja, citron och svamp rör om. 4. Lägg 1 skiva lax på varje tallrik och mal över lite svartpeppar. Fördela svampen och pastan över laxen och strö över finklippt gräslök. Servera pastan med en krispig grönsallad och sprödvärmt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben